5 lækre stole til indretningen

Der findes rigtig mane lækre designmøbler – af udenlandske og danske designere – og rigtig mange af disse er stole. Det er som om at fokus altid har været på stole, for der findes et utal af disse i de danske og udenlandske boligbutikker. Vi blev inspireret af at et indlæg omkring wegner stole hos Krydderurten.dk, hvor der bliver snakket omkring Hans J. Wegner og fremvist nogle klassiske stole. Derfor har vi selvfølgelig også valgt at indbringe én af hans stole, sammen med stole som Acapulco, Eames DSW, Hardoy Butterfly og Bertoia Diamant stolen.

#1: Acapulco

En ikonisk stol fra 1950’erne, som påtrods af det komplekse design, faktisk er komfortabel at sidde i. Der er tale om en kombination af retro desing og farver sammensat med noget cool. Der er helt sikkert tale om en mere ”moderne” stol på listen, selvom den er ligeså gammel som de fleste. 

url

#2: Y-stolen

Som nævnt finder vi en wegner stol på listen, og så endda på en anden plads. Designet er simplet dog elegant, og bestående af træ og flet. Stolen er fra 1950 og er benyttet i mange nye såvel som gamle danske hjem, og har siden 2010 opnået fornyet interesse.

url

#3: Eames DSW

Endnu en 1950’erne klassiker af Charles og Ray Eames. Man kan kun elsker DSW version med ahorn træben som er en subtilt og stilfuldt tilstykke til ethvert moderne hjem – det være sig som en spisestol eller kontorstol.

url

#4: Hardoy Butterfly

Denne stol er designet i 1938 af Jorge Ferrari-Hardoy og er gengivet i så mange versioner. Ramning kommer i sort samt rustfrit stål og de krydsende ben sikrer en individuel pasform til enhver person. De flestes favorit ville være brun slidt læder versionen med sort ramme.

images

#5: Bertoia Diamant

Endnu en superstjerne fra midten af århundredet, Bertoia Diamant stolen er et mesterværk af bøjet metal med et nærmest kongelig udseende. Stolen fås ligeså i polstret udgaver, som selvfølgelig tilføjer mere komfort til stolen.

url

Når det kommer til designet af en stol, så gælder det om at finde en stol som er lige så smuk som den er komfortabel. Der har igennem tiden være rigtig mange stole, hvor designet har været vægtet herover. Dette er selvfølgelig en vigtig regel i indretningen, at alle elementer skal have nytte. Denne regel bliver blot vigtigere ved en stol, som altid skal benyttes – om det er som spisebordsstol, skrivebordsstol eller blot entre stol, så har den en øjeblikkelig funktion.

 

Leave a Reply