Sådan gør du hjemmet unikt og personligt

Hjemmet er der, hvor du bare kan være dig selv. Det skal derfor passe til dig og din personlighed, så du på bedst mulig vis føler dig hjemme. Her hjælper det at have fokus på detaljerne og ikke være bange for at være anderledes.

Kvalitetsvarer der holder

Når hjemmet skal indrettes, er det altid en god idé at starte med de største ting. Det kunne være store møbler som sofaen og spisebordet. De er med til at lægge fundamentet for den stil, du har i dit hjem, og det er derfor også en god idé at sørge for at købe nogle i god kvalitet. Disse møbler skal nemlig både se godt ud og kunne holde i lang tid.

Desværre er det også ofte disse store møbler, der er nogle af de dyreste – især hvis de skal være i flot design og god kvalitet. Gå ind og lån kvikt, hvis du mangler de sidste penge for at få drømmemøblerne på plads. Ofte er et online lån en bedre løsning end at være nødt til at købe en billig og dårlig sofa, som man må leve med, indtil man har pengene til drømmesofaen.

Vær ikke bange for farver

Her i Danmark er der mange, der godt kan lide den lidt minimalistiske stil. Og selvom den kan være rigtig god til at skabe et roligt og overskueligt hjem, bør det ikke tage overhånd til det punkt, hvor du ikke føler, du kan udtrykke dig selv. Vær ikke bange for at bruge farver i din indretning. Mange har det med at holde sig til hvid, grå og sort af frygt for, at andre farver bliver umoderne, eller at de bliver trætte af dem. Har du dog nogle farver, som du personligt rigtig godt kan lide, så giver det rigtig god mening at bruge dem i din indretning.

Hvis du er lidt i tvivl om, hvilke farver, du bedst vil kunne lide på sigt, kan du altid vælge at holde møblerne i mere neutrale farver, og gøre væggene farverige. Væggene kan nemmere males igen, hvis du skifter mening.

Dyk ned i detaljer

Når de største dele af indretningen er på plads, er det tid til at dykke ned i detaljerne, og det er faktisk her, det kan blive rigtig sjovt. Her har du nemlig god mulighed for at udtrykke din personlighed. Det kunne være med billeder af venner og familie eller med sjove souvenirs fra forskellige ferier. Det er nemmere at være mere utraditionel med detaljerne end med de store møbler, da detaljerne også nemmere kan skiftes ud og flyttes rundt på efter behov. Så her kan du bare slå dig løs.

Find vinduerne til din drømmebolig

Vinduerne er rammerne om dit hjem udadtil og det er vigtigt, at de passer til din boligs atmosfære. De rigtige vinduer skaber et flot lys i hjemmet og byder naturen ind i hjemmet på en naturlig måde. Vinduer kan fås i mange forskellige varianter og de kan derfor passe perfekt til boligens stil og charme.

Uanset om du ønsker nybyggeri eller bor i et ældre hus, så har vinduerne en stor betydning for huset og dens charme. Der er stor forskel på bondehusvinduer og store panoramavinduer. Det er vigtigt, at vinduerne passer til og komplimentere huset, da det ellers kan give det forkerte indtryk af huset.

Hvorfor har vinduerne en stor betydning?

Vinduerne er for mange en meget vigtig faktor, når man skal finde drømmehuset. En af de væsentligste grunde til det er, at vinduerne skaber det naturlige lys i hjemmet. VI mennesker er drevet af lyset og det er vigtigt for os, at vi også får lys på os, selvom vi bruger dagen indenfor. Hvis boligen derfor har små, gamle vinduer, kan det ødelægge husets fremtoning. I Danmark bruger vi mange timer indenfor på grund af det skiftende vejr, og det er derfor vigtigt for mange, at de stadig ser dagens lys.

Store vinduer giver dit hjem et meget nordisk og moderne udtryk, da de fleste huse nu bliver designet med fokus på de store vinduer og hele facader, der består af vinduer. Der er dog forskel på, hvilken bolig vinduet skal være i.

Boligens æstetiske udtryk

Dit valg af vindue skal altid passe til boligens nuværende æstetiske udstyk. Hvis du har et bondehus, så kan du godt glemme drømmene om panoramavinduer. Til dit bondehus skal du finde flotte og hyggelige bondehusvinduer, der passer ind i stilen.

Det samme gør sig gældende for nybyggeri. Her vil det se dumt ud, hvis du vælger bondehusvinduer, hvis vinduerne ikke passer til resten af husets udtryk. Her skal man vælge nogle vinduer, der passer til den moderne stil.

Find vinduerne der passer til jer

Hvis I ønsker at finde vinduerne, der passer til jeres drømmehus, så skal I kontakte Klarvinduer, der har et bredt sortiment af kvalitets vinduer til en god pris. Virksomheden sælger vinduerne udenom de dyre mellemled, hvilket kommer køberne til gode. Klarvinduer sælger alle typer vinduer, og der er rig mulighed for at finde de vinduer, der passer til det ønskede udtryk.

Udover det æstetiske udtryk har valget af vinduer en direkte indflydelse på varmeregningen. Hvis vinduerne ikke giver den rette isolering påvirker det nemlig din varmeregning negativ, fordi du kommer til at betale for varme, som du reelt ikke får noget ud af.

Hvis I ønsker at vide mere om Klarvinduer, så læs mere her.

Indretningen af læsehjørnet

Vi har dem alle sammen, og hvis vi ikke har dem, så har vi lyst til at få dem. Dette kan du sige om rigtig mange ting, men i denne artikel skal vi snakke omkring det danske fænomen ”læsehjørnet” som også af mange er navngivet som Hygge Hjørnet.

Det hele går simpelthen ud på, at man har et lille hyggeligt hjørne, gerne i stuen, hvor man har plads til at slappe af. Denne afslapning omfatter ofte læsningen af en god bog eller et magasin.

Hvad der især gør de læsehjørner vi har i Danmark specielle er, at de ofte kun er tilegnet én person. F.eks. ved at der kun er én lænestol, ét lille bord og én lampe. Dette er ikke et tegn på at vi er egoister, men blot at dette område er et sted hvor man slapper af alene.

Selvom der er tale om en mor, en studerende eller den single pige på 18 år, så er læsehjørnet – hygge hjørnet – et tiltalende sted. Dette betyder også, at rigtig mange søger efter inspiration til hvordan dette indrettes. Derfor har vi fundet en række tips frem til, hvordan du indretter dit læsehjørne samtidig med, at vi selvfølgelig har fundet en række billeder du kan bruge.

Lad os starte med de gode inspirerende billeder:

cozy-reading-corner-design-1 bungalowclassic.tumblr 6a00d83452b82f69e20134880364e6970c-500wi Cozy-reading-corner-in-black-and-white reading_corner_picture_25

Nu har du sikkert allerede fået en ide omkring, hvordan du selv vil indretter dit læsehjørne. Men før du går i gang, så kan følgende tips muligvis hjælpe dig på den rette vej. Vi er ikke eksperter i at indrette læsehjørner – da det er forholdsvis nyt – men vi har dog opsamlet en række tips ved at gøre det selv samt, at finde en masse billeder på nettet.

Tips til at indrette læsehjørnet:

€1: Start med det vigtigste element, som er opbevaringen af bøgerne. Skal dette ske ved en almindelig reol? stående eller ophængt? eller evt. et vitrineskab? Eller hvad med en moderne DIY eller loppefund?

€2: Så snart det vigtigste element er på plads i hjørnet, så kan du bruge dette som udgangspunkt for resten af indretningen. Er bog-opbevaringen i én farve, så må denne gerne gå igen i de resterende elementer, men dog uden, at det bliver for meget. Består bog-opbevaringen af flere farver, så skal nummer 1 og evt. nummer 2, gå igen i den resterende indretning.

€3: Overvej at benytte både nyt og gammelt. Er din bog-opbevaring f.eks. et loppefund, så kan det være en ide at lade næststørste element være en ny genstand (f.eks. lænestolen).

€4: Tænk over nipstingene, men lad være med at være at vælge disse ud fra et primært indretningsperspektiv. Tænk også over deres funktionalitet som f.eks. med lamperne og slikskålen.

€5: Fodskamlen eller noget andet, som giver den helt rette afslappende læse-stilling er altafgørende. Vælg derfor enten en lænestole hvor dette indgår, eller sørger for at dette til tilføjes ved siden af.

5 lækre stole til indretningen

Der findes rigtig mane lækre designmøbler – af udenlandske og danske designere – og rigtig mange af disse er stole. Det er som om at fokus altid har været på stole, for der findes et utal af disse i de danske og udenlandske boligbutikker. Vi blev inspireret af at et indlæg omkring wegner stole hos Krydderurten.dk, hvor der bliver snakket omkring Hans J. Wegner og fremvist nogle klassiske stole. Derfor har vi selvfølgelig også valgt at indbringe én af hans stole, sammen med stole som Acapulco, Eames DSW, Hardoy Butterfly og Bertoia Diamant stolen.

#1: Acapulco

En ikonisk stol fra 1950’erne, som påtrods af det komplekse design, faktisk er komfortabel at sidde i. Der er tale om en kombination af retro desing og farver sammensat med noget cool. Der er helt sikkert tale om en mere ”moderne” stol på listen, selvom den er ligeså gammel som de fleste. 

url

#2: Y-stolen

Som nævnt finder vi en wegner stol på listen, og så endda på en anden plads. Designet er simplet dog elegant, og bestående af træ og flet. Stolen er fra 1950 og er benyttet i mange nye såvel som gamle danske hjem, og har siden 2010 opnået fornyet interesse.

url

#3: Eames DSW

Endnu en 1950’erne klassiker af Charles og Ray Eames. Man kan kun elsker DSW version med ahorn træben som er en subtilt og stilfuldt tilstykke til ethvert moderne hjem – det være sig som en spisestol eller kontorstol.

url

#4: Hardoy Butterfly

Denne stol er designet i 1938 af Jorge Ferrari-Hardoy og er gengivet i så mange versioner. Ramning kommer i sort samt rustfrit stål og de krydsende ben sikrer en individuel pasform til enhver person. De flestes favorit ville være brun slidt læder versionen med sort ramme.

images

#5: Bertoia Diamant

Endnu en superstjerne fra midten af århundredet, Bertoia Diamant stolen er et mesterværk af bøjet metal med et nærmest kongelig udseende. Stolen fås ligeså i polstret udgaver, som selvfølgelig tilføjer mere komfort til stolen.

url

Når det kommer til designet af en stol, så gælder det om at finde en stol som er lige så smuk som den er komfortabel. Der har igennem tiden være rigtig mange stole, hvor designet har været vægtet herover. Dette er selvfølgelig en vigtig regel i indretningen, at alle elementer skal have nytte. Denne regel bliver blot vigtigere ved en stol, som altid skal benyttes – om det er som spisebordsstol, skrivebordsstol eller blot entre stol, så har den en øjeblikkelig funktion.

 

Sådan benytter du keramik i indretningen

I den moderne indretning ser vi at især keramik har fundet sin plads, og både ift. nipsting men også f.eks. på diverse overflader i boligen. Dette giver både en flot og personlige indretningen, men herudover er f.eks. keramik fliser etc. meget miljøvenlige i boligen.

Moderne keramiske fliser kommer i forskellige størrelser og stilarter, kan f.eks. omfatte glasur og fås i alle farver, hvilket gør dem ideelle til at matche den eksisterende indretning. Keramiske fliser er fantastisk til udsmykning af køkken, bad, spisestue, opholdsstue, entre eller mange andre rum.

Hvis du vælger at skabe et unikt keramisk flise-design, har du et valg mellem vidunderlige forskellige nuancer, størrelser og stilarter. Blege frugt farver er fremragende til friskt rum, som skal f.eks. et indbydende og komfortable køkken. Toscansk køkken indretning læner sig mod rige gule og orange farver. Moderne køkken og badeværelse design kræver meget mørk og meget lys fliser og et flot mønster.

Mosaik fliser er moderne fliser, som kan skabe et fantastisk udtryk, som ligeså i mange år har været at finde i de danske hjem. Mosaik fliser består af små fliser, som er sammensat til en større enhed. Ofte vil man også opleve, at man i designet begynder at andre materialer som f.eks. træ og glas.

ceramic-tile-designs-modern-interior-design-3 ceramic-wall-tiles-exposed-with-texture-hallway-decor-with-gravel ceramic-tile-designs-modern-interior-design-12

images-1 images

Sådan kan du benytte kobber i din indretning

Selvom at kobber i indretningen for mange er noget nyt, så er der faktisk tale om noget som er gået igen i mange hunderede år, måske endda tusinde år. Selvom kobber tidligt er blevet brugt i hjemmet til kedelige elementer som f.eks. rør etc., så har det igennem tiden også opnået status som boligindretning.

Og det forstår man godt, for den orange og rødlige farver, som skaber en varm og dejlig glød, kan hurtigt skabe det perfekte touch til indretningen. Helt tilbage til den 1700-tallet så man benyttelse af kobber i indretningen, hvor man med den ”franske stil”, var glad for den varme glød som kobber kunne skabe.

For at du ikke behøver at kigge igennem historiebøgerne for at se, hvordan man benyttede kobber i indretningen i gamle dag, giver vi dig tips hertil. Herunder finder du en række situationer hvori, du kan gøre brug af kobber i indretningen.

Hængende potter og pander

Det er fantastisk når noget, der generelt er rent funktionelle, også bliver dekorative. Dette er tilfældet med kobber gryder og pander. Giv dit køkken plads til et rustikt og godt brugt udseende ved, at investere i en gryde og pande bøjle (se billedet herunder). Eneste ulempe er, at det kan kræve lidt knofedt at bibeholde den skinnene glød i gryderne og panderne.

 

1

Vægdekoration

At benytte alt for meget kobber kan gøre således, at rummet føles mere som en metalbearbejdning-butik end et levende rum, men lidt kobber her og der vil give dit hjem en frisk fornemmelse. Den bedste måde at opnå dette kunststykke er gennem kobber vægdekoration. Kobber fliser eller kobber-kantede spejle kan virkelig bibringe noget til rummet.

 

2

2

Dekoration af skabe

Når det f.eks. kommer til køkkenet, så har du en række muligheder ift. det køkkenudstyr såvel som køkkenelementer du vælger. F.eks. selve farven af kabinet til skabet, selve farven på de enkelte grab osv. Dette kan ligeså benytte rigtig mange steder i hjemmet.

 

3

Bordplader

Kobber er biostatiske, hvilket betyder, at det standser væksten af bakterier. Dette gør det til en glimrende mulighed for køkken og badeværelses bordplader (hvor man ofte skal være ekstra opmærksom på lige præcis bakterier). Kobber bordplader tilbyder også en levende supplement til din indretning. Ligesom de andre forslag, kan denne brug af kobber hurtigt blive det mest omtalte element i dit hjem.

 

4-2 4