Indretningen af læsehjørnet

Vi har dem alle sammen, og hvis vi ikke har dem, så har vi lyst til at få dem. Dette kan du sige om rigtig mange ting, men i denne artikel skal vi snakke omkring det danske fænomen ”læsehjørnet” som også af mange er navngivet som Hygge Hjørnet.

Det hele går simpelthen ud på, at man har et lille hyggeligt hjørne, gerne i stuen, hvor man har plads til at slappe af. Denne afslapning omfatter ofte læsningen af en god bog eller et magasin.

Hvad der især gør de læsehjørner vi har i Danmark specielle er, at de ofte kun er tilegnet én person. F.eks. ved at der kun er én lænestol, ét lille bord og én lampe. Dette er ikke et tegn på at vi er egoister, men blot at dette område er et sted hvor man slapper af alene.

Selvom der er tale om en mor, en studerende eller den single pige på 18 år, så er læsehjørnet – hygge hjørnet – et tiltalende sted. Dette betyder også, at rigtig mange søger efter inspiration til hvordan dette indrettes. Derfor har vi fundet en række tips frem til, hvordan du indretter dit læsehjørne samtidig med, at vi selvfølgelig har fundet en række billeder du kan bruge.

Lad os starte med de gode inspirerende billeder:

cozy-reading-corner-design-1 bungalowclassic.tumblr 6a00d83452b82f69e20134880364e6970c-500wi Cozy-reading-corner-in-black-and-white reading_corner_picture_25

Nu har du sikkert allerede fået en ide omkring, hvordan du selv vil indretter dit læsehjørne. Men før du går i gang, så kan følgende tips muligvis hjælpe dig på den rette vej. Vi er ikke eksperter i at indrette læsehjørner – da det er forholdsvis nyt – men vi har dog opsamlet en række tips ved at gøre det selv samt, at finde en masse billeder på nettet.

Tips til at indrette læsehjørnet:

€1: Start med det vigtigste element, som er opbevaringen af bøgerne. Skal dette ske ved en almindelig reol? stående eller ophængt? eller evt. et vitrineskab? Eller hvad med en moderne DIY eller loppefund?

€2: Så snart det vigtigste element er på plads i hjørnet, så kan du bruge dette som udgangspunkt for resten af indretningen. Er bog-opbevaringen i én farve, så må denne gerne gå igen i de resterende elementer, men dog uden, at det bliver for meget. Består bog-opbevaringen af flere farver, så skal nummer 1 og evt. nummer 2, gå igen i den resterende indretning.

€3: Overvej at benytte både nyt og gammelt. Er din bog-opbevaring f.eks. et loppefund, så kan det være en ide at lade næststørste element være en ny genstand (f.eks. lænestolen).

€4: Tænk over nipstingene, men lad være med at være at vælge disse ud fra et primært indretningsperspektiv. Tænk også over deres funktionalitet som f.eks. med lamperne og slikskålen.

€5: Fodskamlen eller noget andet, som giver den helt rette afslappende læse-stilling er altafgørende. Vælg derfor enten en lænestole hvor dette indgår, eller sørger for at dette til tilføjes ved siden af.

Leave a Reply