Sådan kan du benytte kobber i din indretning

Selvom at kobber i indretningen for mange er noget nyt, så er der faktisk tale om noget som er gået igen i mange hunderede år, måske endda tusinde år. Selvom kobber tidligt er blevet brugt i hjemmet til kedelige elementer som f.eks. rør etc., så har det igennem tiden også opnået status som boligindretning.

Og det forstår man godt, for den orange og rødlige farver, som skaber en varm og dejlig glød, kan hurtigt skabe det perfekte touch til indretningen. Helt tilbage til den 1700-tallet så man benyttelse af kobber i indretningen, hvor man med den ”franske stil”, var glad for den varme glød som kobber kunne skabe.

For at du ikke behøver at kigge igennem historiebøgerne for at se, hvordan man benyttede kobber i indretningen i gamle dag, giver vi dig tips hertil. Herunder finder du en række situationer hvori, du kan gøre brug af kobber i indretningen.

Hængende potter og pander

Det er fantastisk når noget, der generelt er rent funktionelle, også bliver dekorative. Dette er tilfældet med kobber gryder og pander. Giv dit køkken plads til et rustikt og godt brugt udseende ved, at investere i en gryde og pande bøjle (se billedet herunder). Eneste ulempe er, at det kan kræve lidt knofedt at bibeholde den skinnene glød i gryderne og panderne.

 

1

Vægdekoration

At benytte alt for meget kobber kan gøre således, at rummet føles mere som en metalbearbejdning-butik end et levende rum, men lidt kobber her og der vil give dit hjem en frisk fornemmelse. Den bedste måde at opnå dette kunststykke er gennem kobber vægdekoration. Kobber fliser eller kobber-kantede spejle kan virkelig bibringe noget til rummet.

 

2

2

Dekoration af skabe

Når det f.eks. kommer til køkkenet, så har du en række muligheder ift. det køkkenudstyr såvel som køkkenelementer du vælger. F.eks. selve farven af kabinet til skabet, selve farven på de enkelte grab osv. Dette kan ligeså benytte rigtig mange steder i hjemmet.

 

3

Bordplader

Kobber er biostatiske, hvilket betyder, at det standser væksten af bakterier. Dette gør det til en glimrende mulighed for køkken og badeværelses bordplader (hvor man ofte skal være ekstra opmærksom på lige præcis bakterier). Kobber bordplader tilbyder også en levende supplement til din indretning. Ligesom de andre forslag, kan denne brug af kobber hurtigt blive det mest omtalte element i dit hjem.

 

4-2 4

Leave a Reply